Потрібен джембе для виступів на опен ейрах, тому обираю тільки синтетичну мембрану. Вдалося вживу послухати лише
Remo у Тік-Таку.
Я початківець, тому дуже не сваріть, ось мої особисті враження. Серія DJ-0012, як на мене, звучить надто "по-арабськи", з високими призвуками (як керамічний).
Remo DJ-0014 та DJ-0016 звук здається ще ближчий до дарбуки, зовсім дзвінкий. Хочеться більш глухого, "африканського" звучання. Та й коштує Remo, як для мене, дорогувато.
Знаю, що є ще Remo Festival Djembe 8, 10 і 12 дюймів, нажаль, в магазині їх не було в наявності.
Які є аналогічні моделі у конкурентів (Meinl, Toca, LP)?
Переглядав їхні сайти, кругом "natural goatskin". В англійській я не дуже, може чого не побачив.
Заходив в Музторг, там не було в наявності жодного джембе з синтетичною мембраною.
Буду вдячний, якщо хто підкаже конкретні моделі.
Які є моделі джембе з синтетичною мембраною?
Moderator: Модераторы
Re: Які є моделі джембе з синтетичною мембраною?
джембе он и в африке джембе, поставиш пластик, будет звучать как дарбука.
диаметр не имеет значения в данном случае. кожа обеспечивает глубокий насыщеный бас.
так что не мороч себе голову. самый бюджетный вариант это купить в каком то этно магазине заготовку в ковычках, разобрать его, доделать то что не доделано, (обычно они там внутри не зачищают)... и получится неплохой барабан, как для новичка.
есть еще пласмасовые джембе, но они тоже фуфел, даже с кожей...
реально только дерево и кожа. характер звука.
диаметр не имеет значения в данном случае. кожа обеспечивает глубокий насыщеный бас.
так что не мороч себе голову. самый бюджетный вариант это купить в каком то этно магазине заготовку в ковычках, разобрать его, доделать то что не доделано, (обычно они там внутри не зачищают)... и получится неплохой барабан, как для новичка.
есть еще пласмасовые джембе, но они тоже фуфел, даже с кожей...
реально только дерево и кожа. характер звука.
Вони-то якраз в Африці і джембе, а у нас - не завжди. Минулого літа ми виступали в Карпатах на опен ейрі, з середини дня моросив дощ. Перед виходом на сцену взяв шкіряний барабан (бухало) - виявилось, що шкіра абсолютно не звучить. Виручила дарбука з пластиком. Також бачив не раз, як музиканти перед виступами підтягують джембе за допомогою фенів або ламп розжарювання (по-перше, потрібна розетка, по-друге - результат буває різним).
В принципі, звук тих джембе Remo, про які я згадував у попередньому пості, значно ближчий до звуку джембе, ніж до дарбуки. І якщо у інших виробників нічого подібного немає, буду обирати з них. Або візьму Remo Festival Djembe дюймів 10 чи 12 (тільки послухаю спочатку). Саме для опенєйрів, там і апарат, як правило, гірший.
Просто хотілося б мати більше варіантів для вибору.
І невже ніхто не пробував поставити синтетичний верх Remo Fiberskyn на дерев'яний джембе? Чи це морочливо тобто дорого?
В принципі, звук тих джембе Remo, про які я згадував у попередньому пості, значно ближчий до звуку джембе, ніж до дарбуки. І якщо у інших виробників нічого подібного немає, буду обирати з них. Або візьму Remo Festival Djembe дюймів 10 чи 12 (тільки послухаю спочатку). Саме для опенєйрів, там і апарат, як правило, гірший.
Просто хотілося б мати більше варіантів для вибору.
І невже ніхто не пробував поставити синтетичний верх Remo Fiberskyn на дерев'яний джембе? Чи це морочливо тобто дорого?
- Gydraponix
- Постоянно на этом сайте
Есть еще варианты ТОСА. Но лично их не слышал
Посмотри на офсайте. Относительно fetival djembe - они существенно дешевле (ровно вдвое) чем те, которые ты смотрел, но в них есть один нюанс : там пласт вклееный
Ремо дают гаррантию на качество вклейки - 2 года, и эта гаррантия себя оправдывает (проверял лично). Если брать эту серийку - рассматривай 12 дюймов
Звучит очень симпатично и легко перемещать в пространстве
Но мое мнение - это инструменты все таки любительского уровня
Может быть стоит все таки подсобрать денег, приобрести с винтовым натяжением и немного поработать над звукоизвлечением
Вся серия с винтовым натяжением оч хороша тем, что отлично читается в миксе, и частотно не забивается ни установкой, ни басом, ни гитарами. Это позволяет играть в любом составе и показывать все нюансы игры, при этом не отбивая себе руки и не пытаясь кого-то перекричать из-за частотного конфликта
Вобщем, решать тебе
В любом случае желаю тебе успехов
Мир 

Openmind drumming 

Дякую! Я вже на цьому форумі читав про Toca, але якраз на сайті (і в музторзі
) не знайшов моделей з синтетикою, думав, може хто підкаже.
Також десь тут читав, що форумчанин Ros, якщо не плутаю, має якийсь дорогий Meinl з синтетичною мембраною, хотілося б знати модель, бо і на сайті Mainl'а не знайшов
.
Стосовно Remo 12" з гвинтами - дякую за пораду. Весь час думаю про них (бо виглядає так, наче альтернативи немає) і шукаю б.у. Зараз, до речі, продають один, але майже по ціні нового. Тому поки що вивчаю також інші варіанти
. А працювати над звуковидобуванням буду обов'язково
.

Також десь тут читав, що форумчанин Ros, якщо не плутаю, має якийсь дорогий Meinl з синтетичною мембраною, хотілося б знати модель, бо і на сайті Mainl'а не знайшов

Стосовно Remo 12" з гвинтами - дякую за пораду. Весь час думаю про них (бо виглядає так, наче альтернативи немає) і шукаю б.у. Зараз, до речі, продають один, але майже по ціні нового. Тому поки що вивчаю також інші варіанти

- Gydraponix
- Постоянно на этом сайте
Слушай, я вот тут подумал.......Есть еще один вариант
Ход конем, так сказать
а что если взять 12" джембе Тоса и поставить на него Ремовский пласт ? Должно сработать по идее
Взять вот такой инструмент http://www.tocapercussion.com/product/s ... jembe.html (это около 1000 грн.) и Ремовский 12" пласт (около 500 грн.) одеть на него. Звук должен получится почти аналогичный Ремо при вдвое меньшем весе и цене
Лично я такие эксперименты не проводил и ручаться за успех не могу, но , кажется, попробовать стоит
Мир 

Openmind drumming 

Нажаль, руки у мене ростуть не з того місця, щоб самостійно експериментувати з виготовленням/модифікацією барабанів
. Буду розпитувати знайомих...

Есть интересная информация
если ничего не измениться, то в июне в Тик-Так должны завезти новые модели Ремо
Это будут легкие джембе с синтетической мембраной и из фибергласа. Они точно будут на порядок дешевле моделей DJ 00--
Так что может есть смысл подождать
http://www.remo.com/portal/products/6/2 ... dvent.html вот такого плана апараты будут 

Школа Перкуссии Вани Пуха
percussion.com.ua

Дякую за інформацію! Як "фестивальний" варіант виглядає дуже привабливо!
Вчора заходив в Тік-так, джембе з вклеєними пластами (Festival Djembe) в наявності немає і не знають, коли будуть. Так що послухати не вдалося
.
В мене є звичайний, дерево+шкіра з мотузками, тому я не поспішаю, можливо, дочекаюсь червня
.
Вчора заходив в Тік-так, джембе з вклеєними пластами (Festival Djembe) в наявності немає і не знають, коли будуть. Так що послухати не вдалося

В мене є звичайний, дерево+шкіра з мотузками, тому я не поспішаю, можливо, дочекаюсь червня

появились джембе ТОСА с пластиковой мембраной... обращайся в ЛС