galiley wrote:про овали зрозумів але як їх перевірити, а про кромку не дуже.якщо там обода то що перевіряти на столі??де ти найшов таких весільних лабухів і яка в тебе модель аматів?
на овальність перевіряється просто - рулєткою перемірюєш кадушку без пластика в кількох напрямах по діаметру. Значення повинні бути +/- однакові.
рівність кромки - знімаєш ободи, пластик, ставиш кромкою на стіл. Далі дивишся чи є зазори між столом і кадушкою - якщо є більші міліметра, це погано, бо пластик не рівно прилягає і звук робиться гірший. В принципі не смертельно, але потрібно буде знайти людину, яка грамотно(!) зніме рівну(!!) фаску із постійним заданим (!!!) кутом. короче геморой.
Лабухів знаходиться просто, вони тусуються у Львіві на "точці". Точку попалю потім, воне вже десь переїхала, я запитаюсь. Просто раніше, до "синтезаторно-ноутбучної ери" вони лабали вживу, з живими інструментами в т.ч. барабосами. Заробляли незле, зажиточні кроти купували Аматі, а деяким з них вдавалось навіть перекупити в консерваторіях Премєри і супер Цин'и.
ХЗ яка в мене Аматя:
22" - ББ
13",14" - томи без звороток (почав доробляти зворотку, але не знайшов обод на 13" і забив)
18" - флор зі звороткою
14"х5,5" - дерев'яний малий
6",8" - бонги (сині, не з мого комплекту)
всьо громурно-перламутрове